Grove pølsehorn til hele familien

Malene fra bloggen Åndehuller har lavet dejlige pølsehorn til sine børn. Og de var så gode, at de næsten alle blev spist, inden hun fik taget mere end ét billede.

Ét at mine åndehuller er at bage med børnene. Det er en mesterlig brandslukker til regnvejrsdage og utérlige røvhuller – og så er det tilmed sundt og smager vanvittigt godt (og gode til madpakken).

Ingredienser til 20 pølsehorn
Gær, 25 g
Mælk, 2,5 dl
Smør, 50 g (smeltet)
Salt, 1 tsk
Sukker, 1 tsk
Æg, 1 stk
Squash, 1 stk (lille)
Rugmel, 350 g
Hvedemel, 200 g
Pølser, 10 stk

Sådan gør du
  • Lun mælken, så den er lillefingervarm. Smuldr gærden i og rør den ud.
  • Tilsæt smør, salt, sukker og æg – det hele røres let sammen.
  • Riv squashen groft og vend den i mælkeblandingen. Tilsæt rugmel og derefter hvedemel. Hold lidt igen, så du kan vurdere dejens konsistens. Den skal være blød og glat, men må gerne klistre.
  • Lad dejen hæve under et viskestykke i en times tid – eller natten over i køleskab. Jeg brugte den ene halvdel til pølsebrød efter en time, og den anden halvdel bagte jeg boller af næste morgen. De var super gode og forsvandt lidt for hurtigt.
  • Del dejen i mindre klumper (jeg havde fire) og rul dem ud i cirkler. Skær dem ud i trekanter – der kan være ca. 8 på hver.
  • Rul dejen sammen om pølsen (½ pølse til hver).
  • Læg pølsehornene på bagepapir på en bageplade og lad dem evt. efterhæve i 20 min (husk at lægge samlingen nedad, så de ikke åbner sig, når de hæver/bages).
  • Hvis du vil lave boller, så tager du bare en klump dej med en spiseske og former den på bagepapiret (dejen klistrer godt).
  • Pensl dem evt. med et æg, vand eller mælk.
  • Bag dem ved 200 grader i 20 min.
  • Voilá – verdens bedste pølsehorn og boller!

Skriv et svar