Den bedste kartoffelpizza

Hvem elsker ikke pizza? Malene fra LilleLykkeglimt har lavet en mættende og utrolig lækker kartoffelpizza. Dens få ingredienser gør det nemt at gå til, så smøg ærmerne op og kom i pizzabager humør sammen med resten af familien! 

Det skal du bruge
– Der bliver her til 4 pizzaer 

Dej:
25 g. gær
2,5 dl. stuetempereret vand
400 g. mel (150 g. durum og 250 g. fuldkornshvedemel)
1 tsk. fint salt

Fyld:
Lidt oliven olie
Mozzarella (mini) 20 stk.
Kartofler
Groft salt
Oregano

Sådan gør du
Oplæs gøren i 0,5 dl. vand og bland 2 spsk. af durummelet i. Lad det hæve tildækket i 30 min.
I mellemtiden blander du resten af melet sammen med saltet og forbereder fyldet.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Tænd ovnen på det højeste.
Når dejen er hævet færdig, blander du resten af vandet og blandingen af mel og salt i. Ælt til dejen er smidig. Del den i 4 lige store stykker og rul dem ud. Bunden skal være tynd. Pensl med lidt olivenolie og læg kartoffelskiverne tæt. Drys med groft salt og oregano. Top med mozzarella.
Skru ovnen ned på 200 grader almindelig ovn og bag pizzaen i ca. 15-20 min. Hold øje med ovnen, du kan se i kanten af pizzaen hvornår den er færdig.

Bag kun én pizza ad gangen.

Tip: Top gerne pizzaen med frisk rucola og lidt dressing efter egen smag.

Velbekomme!

 

 

Skriv et svar