Nem, sund og lækker banankage

Malene fra bloggen Åndehuller deler her sin opskrift på en lækker banankage. Ikke nok med at den er super nem at slå sammen, så er det også en sundere udgave end den traditionelle banankage, hvilket gør, at den kan ryge med i madpakken. Der kan selvfølgelig godt tilsættes sukker, hvis den skal smage mere sødt, men hele idéen er et sundt alternativ til mellemmåltidet – uden at gå på kompromis med lækkerhedsfaktoren!

Ingredienser

(Ca. til 10 personer)

4 modne bananer

3 dl finvalsede havregryn

1 dl hvedemel

3 spsk kokosolie

4 æg

1 tsk vaniljesukker

70 g mørk chokolade (70-85 %)

Bonusinfo fra Malene: Vidste du, at mørk chokolade af god kvalitet og med et højt indhold af kakao faktisk er fyldt med næringsstoffer, som kan have en positiv virkning på dit helbred og er én af verdens bedste kilder til antioxidanter?

Sådan bager du din banankage

Tænd ovnen på 200 grader.

Mos bananerne i en skål, smelt kokosolien i mikroovnen (giv det 30 sekunder ad gangen) og rør alle ingredienserne sammen undtagen chokoladen.

Hak chokoladen groft og bland den derefter i dejen.

Hæld dejen i en form. Her er brugt en silikone brødform, men du kan også bruge et ildfast fad eller en smurt form. Dejen skal være max 5 cm høj, så den bliver ordentligt gennembagt uden at tørre ud.

Bag den ca. i 25 minutter til den er gylden. Stik evt. med en madpind – hvis den slipper pænt, så er den færdig.

Sådan, nu kan du nyde et stykke kage med god samvittighed – velbekomme!

2 comments / Add your comment below

  1. Uhmm Malene, jeg bagte den igår og tog med i Jordans vuggestue, hvor børn og voksne ivrigt spiste af denne lækre kage. Jeg lavede den i små muffinsforme og så skulle den blot bages mindre tid. Tak for en god og nem opskrift! Mums 😉

    1. Ej, hvor smart at lave den i små muffinforme. Genialt til de små børn, der skal smage. Kan du ikke tage nogle billeder og sende os dem næste gang, så vi kan skrive dette gode tip ind i indlægget? 🙂

Skriv et svar