Kødsovs proppet med grøntsager

Der er masser af grunde til at skære ned for kødindtaget og op for grøntsagerne. Det er sundt, og så tager du hensyn til miljø og klima, når du mæsker dig i retten.

Selvom det efterhånden er blevet populært med kødfri dage, så kan det alligevel være svært at slippe kødet helt. Med denne opskrift fra HappyHousewife kan du få en lækker KØDsauce samtidig med, at du begrænser kødmængden, da du kun skal bruge 400 g oksekød til at lave en stor portion, som rækker til 3 omgange aftensmad til en familie på 2 voksne og 2 børn. Og så er den fyldt med grøntsager og smager fantastisk – what’s not to like?

Ingredienser til stor portion (3-4 liter)

  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 3-4 store fed hvidløg
  • 3 dåser med hakket eller pureret tomatsauce
  • 6 store gulerødder
  • 2 squash
  • 1 bundt bladselleri
  • en god håndfuld frisk basilikum
  • oregano, salt og peber
  • lidt vand

Sådan gør du

  1. Hak løg og knus hvidløget, og kom det i en stor gryde med lidt olie.
  2. Når løget begynder at blive ‘blankt’ kommer du køddet i gryden, som steges indtil det er brunt.
  3. Tilsæt tomatsaucen og skru lidt ned for varmen.
  4. Mens gryden står og simrer, kan du gå i gang med at skrælle gulerødder, og rive alle grøntsagerne på et rivejern.
  5. Kom grøntsagerne i gryden, og tilsæt lidt vand – start med 3-4 deciliter
  6. Hak basilikummen og tilsæt den samt lidt oregano
  7. Skru ned for varmen, så saucen står og småkoger – sådan må den gerne stå i lang tid (men kan også spises efter blot 15 minutter)
  8. Du kan løbende vurdere, om der skal mere vand i, alt efter hvor tyk du ønsker, at saucen skal være. Inden servering smager du til med salt og peber
  9. Serveres med pasta, og gerne friskrevet parmesanost

Skriv et svar