Sprøde gulerodsboller

Malene fra Åndehuller har bagt saftige sprøde gulerodsboller med havregrød. De er super nemme lige at smide sammen og drønlækre både med og uden smør. Gulerødderne holder dem saftige længe, og havregrøden sørger for, at de mætter godt.

Ingredienser

Ca. 25 gulerodsboller

  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vand (til havregrød)
  • 50 g smør
  • 3,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 2,5 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 300-350 g. gulerødder
  • Ca. 750 g. hvedemel
  • Evt. rosiner eller solsikkekerner

Sådan bager du gulerodsbollerne

Start med at koge havregryn og de 4 dl. vand op til havregrød, og smelt dernæst smørret heri.

Hæld grøden over i en stor skål og bland den med resten af vandet, så blandingen bliver lunken. Den må ikke blive for kold eller være for varm. Opløs gæren i dejen.

Tilsæt salt, sukker, revne gulerødder og evt. rosiner eller solsikkekerner.

Tilsæt melet og rør det godt sammen. Hold lidt igen, så du kan holde øje med, at dejen får den rette konsistens. Den skal være temmelig klistret.

Lad dejen hæve i ca. 20 min.

Brug en spiseske til at lave nogle pæne dejklatter på en bageplade.

Bag bollerne ved 225 grader i 10-15 minutter til de bliver gyldne, og de er færdige.

Bon appetit!

 

Tip:

Bag en ekstra stor potion så du kan smide halvdelen i fryseren. Det er lækkert lige at smide boller på morgenbordet, og hvis du sætter et fad med vand i bunden af ovnen, når du luner dem igen, så bliver de som nybagte.

Skriv et svar