Opskrift på den berømte Black Magic chokoladekage

Denne kage går også under navnet Black Magic og det er der altså en helt særlig grund til: Chokoladesmagen er nemlig fuldkommen magisk! Kagen er derudover fyldt med en lækker chokolademousse, der spiller supergodt sammen med chokoladen og de friske bær, som kagen dekoreres med.
Så tag de løse bukser på og inviter en gæst eller tre, for det er altså noget af en chokoladebombe, som nydes bedst i godt selskab. Og så gør det jo ikke noget, at kagen også er pæn at se på 😉

Ingredienser

Kagen
  • 4,5 dl hvedemel
  • 5 dl sukker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 2,5 dl færdiglavet og afkølet kaffe
  • 2,5 dl mælk
  • 1,25 dl smagsneutral olie
Chokolademousse
  • 5 dl piskefløde
  • 2 dl sukker
  • 2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Tænd oven på 175 grader alm. ovn
  • Bland først alle de tørre ingredienser sammen
  • Tilsæt derefter resten af ingredienserne
  • Pisk design godt. Den er noget tynd, så brug gerne lidt ekstra tid
  • Kom bagepapir i en springform. Hæld delen i
  • Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-50 minutter
  • Afkøl kagen på en rist
  • Når kagen er HELT afkølet, skæres den over, så du nu har to lag kage. Til dette kan du med fordel bruge tandtråd, så kagen bliver skåret helt præcist
  • Nu skal moussen laves. Hæld fløden i en skål. Tilsæt sukker, kakao og vanillesukker. Pisk det sammen til en kraftig mousse
  • Smør moussen på begge lag kage, saml kagen og stil den i køleskabet
  • Dekorer kagen med friske bær og chokolade. Kun fantasien sætter grænser

Kagen kan sagtens erstatte den klassiske lagkage til en fødselsdag. Jeg har i hvert fald kun fået ros, når jeg har serveret den – både for kagens flotte udseende og smag.

Velbekomme!

 

Tip

Kagen smager bedst, når den har stået 1-2 døgn i køleskabet, hvor den har fået tid til at “sætte sig” helt. Du kan med fordel vente med at dekorere kagen til et par timer før, den skal spises. På denne måde holdes bærerne friske og chokoladen bliver ikke “våd”.

8 comments / Add your comment below

  1. Hej.
    Du skriver at man sagtens kan sætte kagen i køleskabet, men er kagen lagt sammen med mousse. Eller er det kun kagen?
    Så man fylder mousse i den dag man skal bruge kagen??🙂

  2. Jeg skal lave kagen på søndag, og står og skal skrive ned hvad jeg skal bruge. Når du skriver kakao, er det så det kraftige, usødet kakao pulver, – flydende kakao eller nesquik???

  3. Er ikke sikker på min besked gik igennem sidst, så jeg prøver lige igen. Når du skriver Kakao, er det så kakao I flydende form, f. Eks. Mathilde kakao, eller er det tør usødet bittert kakao?

    1. Beklager det sene svar. Det er kakaopulver, men ikke den søde slags. Du kan købe det i de fleste supermarkeder, hvor det ofte står sammen med mel osv. 🙂
      Håber din kage blev god!

  4. Hej jeg skal lave kagen i morgen aften. 1 døgn før den skal spises. Dog skal den laves i en bradepande som hel kage og derefter skæres ud til en form. Hvor længe tror du den skal have den er jo ik så høj?

Skriv et svar