Lynhurtig og lækker roulade lavet af vaniljemarengs

Da Therese fra bloggen HappyHousewife smed et billede af denne roulade på sin Instagram, blev en opskrift i den grad efterspurgt. Og det kan man jo godt forstå! Den ser jo alt for lækker ud. En af de gode ting ved netop denne opskrift er, at den ikke kræver særlig mange ingredienser. Derfor kan du lynhurtigt smække rouladen sammen og sætte tænderne i en lækker roulade. Momster approves!

Den klassiske roulade er sådan set bare en kage, der rulles om fyld, oftest en form for cremefyld, så der dannes et flot mønster, når man skærer kagen over. Thereses roulade er dog lidt anderledes end den klassiske roulade. Den klassiske roulade er lavet som en form for sukkerbrødsdej, hvor Thereses roulade i stedet er lavet af vaniljemarengs, hvilket gør kagen dejlig let og luftig. Fyldet i Thereses roulade er en blanding af fløde, bananer og mørk chokolade. Den kombination spiller jo bare fuldstændig. Se lige, hvor lækker den ser ud:

Det er vigtigt at sørge for at få pisket æggehviderne helt luftige og at tilsætte sukker lidt efter lidt, imens du pisker. På denne måde får du det bedste resultat. Når du ruller rouladen sammen, så sørg for at gøre det fra den side, hvor der er fyld på. Hermed sikrer du, at rouladen ender på det stykke, som der er fyld på. Så står du ikke med en roulade, hvor fyldet bliver presset ud, når du ruller den sidste del sammen.

Therese ‘advarer’ dog imod at kagen er meget sød, så måske du kun kan klare et enkelt stykke. Men det gør jo ikke noget – så er der også nok til eventuelle kageglade gæster.

Du kan finde Thereses opskrift lige her. Hun guider dig med en udførlig step-by-step guide, så du burde snildt kunne gøre hende kunsten efter.

Velbekomme!

 

Tip

Hvis du har brug for at se billeder af, hvordan creme og fyld fordeles, kan du klikke her, hvor du kan læse Thereses opskrift på en “almindelig” bananroulade. Fremgangsmåden er nemlig den samme – det er blot med en anden type bund.

 

Skriv et svar