Bagt æblekage med æbler fra haven

æblekage
Bagt æblekage med æbler fra haven

Her får du en lækker æblekage, der med sin sprøde overglade og sin smag af kanel og søde æbler nærmest får englene til at synge. Det er Josefine fra bloggen Josesofine, der har været i køkkenet.

Lige nu er æblesæsonen på sit højeste, så hvis du er så heldig at have et æbletræ i haven, så skynd dig ud og saml de nedfaldne æbler. Hvis du ikke har den mulighed, så kan du selvfølgelig også købe dine æbler i et supermarked.

Josefine skriver, at æblekagen ikke blot er velsmagende, men også utrolig nem at lave, hvilket gør det noget nemmere at få børnene med i køkkenet.

Jo tyndere du skærer æblebådene, jo mere gennembagte og bløde bliver de, når de bages i ovnen. Du kan derfor vælge at skære dine æbler i den tykkelse, du foretrækker, alt afhængig af hvor meget bid, der skal være i dem. Når æblerne er skrællet og skåret i både, kommes de i koldt vand, så de ikke bliver brune.

Æblekagen serveres med creme fraiche. Vil du være et skarn, så køb den på 18%. Det er altså bare lige lidt lækrere. Og nogle gange må man gerne synde…

Du kan læse Josefines opskrift på den bagte æblekage lige her.

Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar