Cremet risotto med kylling og selleri

Cremet og lækker risotto med selleri, champignon og kylling
Cremet og lækker risotto med selleri, champignon og kylling

Den italienske klassiker risotto består af ris kogt i bouillon og hvidvin med parmesan og ofte forskellige grøntsager. Risotto skal være cremet, blød og lækker, og i Italien serveres retten gerne som forret eller tilbehør, hvor vi i Danmark serverer retten som hovedret.

Bag opskriften på denne lækre og cremede risotto er bloggen Nina Neerdal. Nina har serveret risottoen for sin familie, hvor den vakte stor glæde – også for Ninas 1-årige søn. Nogle vil måske have betænkeligheder ved at servere en risotto med hvidvin til børn, men som Nina skriver, bør der ikke være nogle farer ved dette, da hvidvinen jo koges væk.

Ninas risotto indeholder en skøn kombination af bladselleri, champignon, kylling og parmesan. Hvis du ikke er til kylling, kan du også bruge bacon eller stegt parmaskinke i stedet – det er altså også virkelig lækkert. Når du hakker dine grøntsager til risottoen, så sørg for at hakke dem så fint, som muligt, hvis du har et barn, der normalt ikke er så vild med grøntsager. Jo finere du hakker dem, jo større chance er der nemlig for, at junior vil spise dem. Vil du gøre Nina kunsten efter? Så finder du hendes opskrift lige her.

Velbekomme!

Cremet og lækker risotto med selleri, champignon og kylling
Cremet og lækker risotto med selleri, champignon og kylling

Tip

Giv din risotto et lille ekstra ved at pynte med persille og citronsaft.

Skriv et svar