Klassisk roulade – helt uden gluten

Klassisk roulade - helt uden gluten
Klassisk roulade – helt uden gluten

Roulade er en klassisk og nem dessert, der, til trods for sit mormor-ry, bare aldrig fejler. Denne roulade er fyldt med lækker boysenbærsyltetøj – og så er den helt uden gluten.

Det er Nanna, der har Momsterbloggen Superprinsessen, hvis 10-årige datter, der har været i køkkenet. Opskriften er altså nem og ligetil, så du kan med fordel hive dine egne unger med i køkkenet, når rouladen skal bages. Rouladen skal heller ikke bages særlig længe i ovnen, så du behøver ikke frygte, at ungerne mister tålmodigheden under bagetiden. Nannas datter kunne desuden sagtens selv rulle den fineste roulade, helt uden hjælp.

Rouladen er rullet ud. Der puttes syltetøj på
Rouladen er rullet ud. Der puttes syltetøj på

Den glutenfri roulade består af en blanding af æg, sukker, rød Finax og lidt bagepulver og vaniljesukker. Når bunden er færdigbagt og helt afkølet, smøres den med din personlige favoritmarmelade. Nannas datter brugte boysenbærmarmelade, men det er helt op til dig, hvilken marmelade du vil putte i din roulade. Selvom denne roulade er uden gluten, kan du desuden sagtens udskifte det glutenfri mel med almindeligt hvedemel.

Rouladen drysses med flormelis
Rouladen drysses med flormelis

Når rouladen er rullet, kan du med fordel drysse med lidt flormelis og evt. pynte med friske bær eller chokolade – det gør kun oplevelsen endnu bedre. Her kan du læse Nannas datters opskrift og fremgangsmåde.

 

Pssst…

Vi har tidligere delt en anden opskrift på roulade, nemlig denne lynhurtige og lækre roulade lavet af vaniljemarengs, som helt sikkert også er en tur i køkkenet værd.

Skriv et svar