Klassisk roulade – helt uden gluten

Klassisk roulade - helt uden gluten
Klassisk roulade – helt uden gluten

Roulade er en klassisk og nem dessert, der, til trods for sit mormor-ry, aldrig fejler. Denne roulade er fyldt med lækker boysenbærsyltetøj – og så er den fuldstændig uden gluten. Perfekt til dig, der gerne vil undvære den del i dit bagværk.

Det er Nannas 10-årige datter, der har været i køkkenet. Opskriften er nem og ligetil, så du kan med fordel hive dine egne unger med i køkkenet, når rouladen skal bages. Rouladen skal heller ikke bages særlig længe i ovnen, så du behøver ikke frygte, at ungerne mister tålmodigheden under bagetiden. Nannas datter kunne desuden sagtens selv rulle den fineste roulade, helt uden hjælp.

Rouladen er rullet ud. Der puttes syltetøj på
Rouladen er rullet ud. Der puttes syltetøj på

Nannas datter brugte boysenbærmarmelade til fyldet i midten. Men det er helt op til dig, hvilken marmelade du vil putte i din roulade.

Selvom denne roulade er uden gluten, kan du desuden sagtens udskifte det glutenfri mel med almindeligt hvedemel.

Lige her kan du læse Nannas datters opskrift og fremgangsmåde.

Pssst…

Vi har tidligere delt en anden opskrift på roulade, nemlig denne lynhurtige og lækre roulade lavet af vaniljemarengs, som helt sikkert også er en tur i køkkenet værd.

Skriv et svar