Otte forslag til børnevenlig aftensmad

Er du også på evig jagt efter nye retter, som du kan servere til aftensmad, og som ungerne gider at spise? Eller mangler du bare lidt inspiration? Så læs med her, hvor vi har sammensat den ultimative liste over otte  retter, som ungerne med garanti altid spiser op.

1. Sesamkylling med ris til hele familien

Denne sesamkylling er perfekt til hele familien og kan laves i en kæmpe portion, som kan fryses ned. Så kan man altid tage en pose op til de dage, hvor man simpelthen ikke har tid til at kokkerere i køkkenet. Og så blot koge nogle hvide ris til. Du finder opskriften lige her.

2. Græske frikadeller med masser af smag

Frikadeller kan varieres på et utal af måder og hitter som regel hos både store og små. De er gode til aftensmaden, gode kolde, gode på madpakken, velegnet til at fryse – og så passer de perfekt i en lille børnehånd. Disse græske frikadeller med feta og persille er superlækre. De er saftige og, bedst af alt, de smager af noget! Find opskriften her.

3. To lækre salater, der smager af sommer

Lig her får du to lækre salater, der smager af sommer. Den ene er en grøn salat med melon med en olie/eddike-dressing. Den anden salat er en kartoffelsalat, som er noget anderledes end en klassisk kartoffelsalat, idet den består af masser af frisk spinat, nye kartofler, en lækker olie/æblecider/sukker-blanding toppet med frisk, revet parmesan. To superlækre salater, som er perfekt som tilbehør til de fleste retter.

4. Koteletter i fad med ananas og karry

Retter med karry er næsten altid en favorit hos børn, næsten ligegyldigt hvilken afskygning krydderiet kommer i. Serveres en karryret, er der nemlig næsten garanti for, at børnene skovler ind. Karry er desuden et meget taknemmeligt krydderi, som med lethed kan anvendes både sammen med svinekød og kylling og stadig smage lige dejligt. Her finder du en børnevenlig opskrift på koteletter i fad, som parres med karry og saftig ananas. Lækkert!

5. Kødsovsen, der er proppet med grøntsager

Med denne opskrift  kan du få en lækker KØDsauce samtidig med, at du begrænser kødmængden, da du kun skal bruge 400 g oksekød til at lave en stor portion, som rækker til 3 omgange aftensmad til en familie på 2 voksne og 2 børn. Og så er den fyldt med grøntsager og smager fantastisk – what’s not to like? Find opskriften her.

6. Grove pitabrød, som ungerne kan være med til at lave

Pitabrød er en sand klassiker, som børn ofte elsker, fordi børnene selv kan være med til at fylde brødet med de ingredienser, de måtte ønske. Men hvad med at inkludere børnene endnu mere i madlavningen ved også at lade børnene bage pitabrødet? Her får du opskriften på lækre grove pitabrød.

7. Cremet risotto

Den italienske klassiker risotto består af ris kogt i bouillon og hvidvin med parmesan og ofte forskellige grøntsager. Risotto skal være cremet, blød og lækker, og i Italien serveres retten gerne som forret eller tilbehør, hvor vi i Danmark serverer retten som hovedret. Her finder du opskriften på en lækker og cremet risotto med kylling og selleri.

8. Veggie-deller med nye kartofler

Tag en pause fra kødet og lav lækre veggie-deller. Disse deller består af en masse lækre grøntsager, herunder gulerødder og squash, som blandes med parmesanost, æg, havregryn og mel. Lyder det lækkert? Så hop til opskriften lige her.

Bon appetit!

Skriv et svar