Esmes supernemme glutenfri boller

Glutenfri boller

Jeg har i mange år haft en mistanke om, at min mave har det svært med at håndtere gluten. Den blir oppustet, og jeg blir træt og irritabel. For nøj, hvor jeg elsker brød, så jeg har svært ved at leve uden og holde mig fra dette magiske vidunder. Men jeg finder de fleste glutenfri alternativer i butikkerne temmelig dyre, og jeg har kun kunnet finde komplicerede opskrifter på nettet. Så nu har jeg eksperimenteret i køkkenet, og kommet frem til denne opskrift, hvor det er både nemt og billigt.

Det, der dog godt kan være lidt ærgerligt ved denne opskrift, er, at du skal bruge flere forskellige meltyper i stedet for en enkelt standard hvedemel. Men det er alligevel ok, for du skal bruge samme mængde af melene, så det vil gå op, når du laver flere omgange – og du vil helt klart gerne lave flere omgange, efter du har smagt dem!

Ingredienser, 9 boller

 • 5 dl vand
 • 0,5 pk tørgær (svarer til 25 g gær/halv pakke gær)
 • 2 teske citronsaft
 • 3 teske salt
 • 125 g majsmel
 • 125 g boghvedemel
 • 125 g rismel
 • 25 g HUSK (den gule til bagværk)

Fremgangsmåde

 • Pisk vand, citron og gær sammen i en stor skål
 • Melene blandes ind lidt af gangen, og der røres grundigt rundt
 • Lad den hvile i 10 min, hvorefter den blir mere fast
 • Form dejen til boller og læg på en bageplade med bagepapir
 • Lad dem hæve i en time
 • Bag dem i 20 minutter ved 225 grader varmluft
Masser af tandsmør

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar