Spicy og sprød snack!

Spicy wasabi-mandler – perfekt aftensnack

Denne uges opskrift står på en spicy snack, som er perfekt til den lille sult, når ungerne er lagt i seng. Opskriften er nem og indeholder kun 3 ingredienser. Find opskriften i indlægget.

Af Amalie Vejbøl

Denne opskrift er virkelig simpel, og det smager fantastisk. Hvis du laver dobbeltportion, kan du lade den ene halvdel være lækre saltmandler, og den anden halvdel med spicy wasabi-smag. Om du laver saltmandler eller wasabi-mandler, så skal mandlerne have samme tid i ovnen.

Det skal du bruge:

  • 200 gram mandler
  • 125 gram salt
  • 5 dl. vand
  • Wasabi-pulver (købt i Lygten Bazar)

Fremgangsmåde:

Først skal du salte mandlerne, og dette gør du ved at fylde en lille gryde med 5 dl. vand og 125 gr. salt. Vandet bringes i kog, og når saltet er opløst, tages gryden af blusset, og mandlerne kommes i gryden.

Mandlerne skal dernæst trække i saltlagen i ca. 30 min., og imens kan du tænde ovnen på 200 grader. og forberede wasabi-pasten. Wasabi-paste laves ved at blande 3 spsk. wasabi-pulver med lidt vand (start med et par dråber og prøv dig frem til, du får den rette konsistens. Den skal være lidt tyk i det).

Når mandlerne har trukket i 30 min., vender du dem i wasabi-pasten, og så er de klar til at komme i ovnen i 20 min. Det er en god idé at vende mandlerne et par gange med en grydeske, mens de er i ovnen.

Ta’ mandlerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af, inden du spiser dem.

Skriv et svar