Sunde kokostoppe med en speciel ingrediens

Jeg har kastet mig ud i at lave en af mine yndlingsdesserter. Nemlig kokostoppe. Altså det er jo et faktum, at jeg kun laver nemme ting i mit køkken. Det ved alle, der følger med her på bloggen. Og jeg elsker at eksperimentere – på et niveau hvor det er nemt og ikke alt for tidskrævende. Forleden bagte jeg disse MEGA lækre kokostoppe sammen med min datter. De var så nemme og bestod kun af nedenstående fem ingredienser: Chokolade, marcipan, kokosmel, sukker og æg.

Baobab pulver

Og så tilføjede jeg en skefuld Baobab pulver, som er en ny og spændende ingrediens, der har fundet vej ind i mit køkken. Det kommer fra en frugt, der vokser på Baobab-træet i Afrika, som er et gigantisk træ, der lever i over 1000 år. En ny slags superfrugt, der skulle have vildt meget næring. Du kan læse mere her.

Jeg besluttede mig for at tilføje det i mine kokostoppe. Det gjorde så at jeg kunne reducere sukkerindholdet. Det var en satsning. Men det fungerede helt vildt godt. Jeg bilder mig selv ind, at de er lidt sundere nu.

 • Opskrift på 20-25 kokostoppe:
  3 æg
  250 g sukker,
  300 g kokosmel
  100 g revet marcipan
  1 skefuld Baobab.

 

 • Fremgangsmåde:
 • Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Stil skålen i køleskabet et par timer.
 • Form derefter kokostoppene med en ske og stil dem på en bageplade.
 • Bag dem i 180 grader (varmluftovn) i 15 minutter.
 • Efter de er kølet godt af, dyppes bunden i smeltet mørk chokolade.

Skriv et svar