Hjemmelavet granola der er komplimentvenlig

Josefine fra bloggen Josesofine får altid mange komplimenter for sin hjemmelavede granola. Da hun fik besøg af sin mødregruppe for første gang, lavede hun en omgang granola, som hun serverede for dem som topping sammen med frisk granatæble på skyr med vanilje. Se lige, hvor lækkert og indbydende det ser ud?

Granola er egentlig bare et andet ord for müsli, der ristes med honning. Granola er supernemt at lave og så smager det jo bare så godt ovenpå skyr, yoghurt, A38 eller ymer. Det smarte er, at de fleste allerede har mange af ingredienserne stående i køkkenskabet. Man kan anvende alverdens forskellige frø, så det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser. Og så gør det jo ikke noget, at det også er pænt at se på.

Det gode ved at lave sin granola selv er, at du hermed selv er herre over, hvilke ingredienser granolaen indeholder. Mange af de varianter, man kan købe i supermarkederne, er ofte proppet med sukker. Ved selv at lave granolaen kan du undgå dette, så den bliver sundere og mere børnevenlig.

Josefines opskrift er lavet ‘på slump’, hvorfor hun kalder den for ‘alt-undtagen-køkkenvasken-granola’ – hun anvender de ingredienser, som hun lige har liggende i køleskabet. Hvis du vil gøre Josefine kunsten efter, skal du bare klikke lige her, hvor du kommer direkte til hendes opskrift.

Rigtig god fornøjelse!

Tip

Josefine foreslår, at du brækker din granola i mindre stykker, hvis det hænger meget sammen. Du kan med fordel komme granolaen i en lufttæt beholder, så den holder sig lækker og frisk i mange dage. Du kan også putte granolaen i et gammelt syltetøjsglas, dekorere den med et fint bånd og give granolaen som værtindegave.

Skriv et svar